zondag 30 november 2008

$$$$$$$$$$ de Mumbai-terreur $$$$$$$$$$$ - cui bono (wie heeft er belang bij) ?

Eerst een frisse start:

De Morgen, zaterdag 29 november.

Voor de rest zien we wel: misschien raak ik er niet uit met een voormiddagje denken. Maar u vermoedt wel welke richting ik uit wil. Het is in ieder geval niet de gevangen genomen terrorist die van de "waarheid" op de hoogte is. En dat het de moslimfundamentalisten en het "internationaal terrorisme" zijn die achter de zaak zitten, is zo voor de hand liggend en tegelijk zo weinig zeggend dat het ongeloofwaardig wordt. Wie of wat is dat: het "internationaal terrorisme"? Wie financiert dat ding? Wie heeft er welk belang bij dat ding te financieren? Indien ik het voor zeggen zou hebben in dat "internationaal terrorisme" zou ik ook Pakistani engageren om de klus te klaren, en in ieder geval geen Japanners, Colombianen of Palestijnen.

Dus laten we voorlopig maar doen zoals ZAK: even lachen. Dat schept al een afstand en een zekere afstandname is nodig om de achtergrond van de Mumbai-terreur te begrijpen.

2 opmerkingen:

tilly zei

een stukje uit een commentaar van Yves Desmet: "...In vergelijking daarmee zijn de aanslagen in India van een totaal ander niveau. Het zijn grondig voorbereide militaire acties, waar bijzonder veel zorg werd besteed aan verkenning, timing en uitvoering." Georkestreerd door een "organisatie" met heel veel militaire kennis... Waar de wapenmolens moeten draaien om een economische crisis te kunnen te boven komen?

eric rosseel zei

wacht, ik moet mijn gedachten nog op een rijtje zetten. en mijn rijtje is doorgaans lang.