dinsdag 7 april 2009

......... Nieuws van Den Hopsack .........

.
Ik ontving via mijn vriendin de hoofdredactrice het ledenblad van Den Hopsack, dat pseudo-anarchistisch would-be literair café in de Grote Pieter Polstraat 24, 2000 Antwerpen.
Daar waar de grootste Antwerpse allround "kunstenaars" en postferregrignardisten oubollige perforaties en penetraties ten beste brengen.
Met wat boeddhisme als fosforbommen
zodat niemand er in een compromitterende positie wordt gefotografeerd.

In dat driemaandelijks tijdschrift, april 2009, jrg. 6, nr. 2:
een significante bijdrage van mijn hand.

De Kristo's en de andere door de Antwerpse politie beschermde karnavalbohémiens, marsrakers, wikipedia nobelprijswinnaars, fabrikanten van muizenvallen, vlinderverzamelaars, handelaars in molshopen, stressbestrijders, nachtburgemeesters en weldoeners van de mensheid, die "voor de lol" hun landgenoten opbellen met een zakdoek voor de mond en een geladen revolver in de hand, zullen aardig opkijken. En ze lijden nu al aan maagzweren, darmbloedingen en psychologismitis terminalis. Zelfs in hun eigen blaadje passeren ze de kwaliteitscriteria niet. De hoofdredactrice is immers niet corrupt.

Ik word er op de achterflap omschreven als:
De Schrik van de Arrivisten, Opportunisten en M'as-tu-vu's.
Maar ook de Christus op de Kruisdraging van Hieronymus Bosch.
Dichter, schrijver, essayist.
Eigenzinnig, razorsharp, visionair.
Prediker in de woestijn.
Koning Nachtegaal.

Kruisdraging?


Als toemaatje:
http://www.youtube.com/watch?v=40Br07CF0qk&feature=related
[met dank aan M. Wehnert]

2 opmerkingen:

Basilius van Zeverkonten-de Pravda zei

Deze Kruisdraging is vermoedelijk niet van Hieronymus van Aaken, maar van een kunstenaar van het midden van de zestiende eeuw. Als je de onbetwist échte werken van Hieronymus van Aaken vergelijkt met deze Kruisdraging, denk je inderdaad veeleer aan kunstenaars als Pieter Huys of Jan Mandyn. U lijkt wel de Christus in de Kruisdraging van Jan Mandyn ... 'T is een keer wat anders dan almaar die visionaire Hieronymus van Aaken.

eric rosseel zei

amai, u lijkt wel een kenner van dat post-primitief gedoe. als ze in Den Hopsack een overdosis nemen, ben ik al tevreden. als ze daar ook nog een gevierde extreem-rechtser als u zien binnewandelen, komt dat vast in orde. die lieden kennen alleen symbolen en idolen. van een palindroom daarentegen hebben ze nog nooit gehoord. ze beginnen dan wat te lullen over de teloorgang van de biodiversiteit. of de nieuwe piste in het Sportpaleis.