zaterdag 7 februari 2009

Ik vraag Politiek Asiel aan kolonel Kadhafi

.
Ik ben altijd al "fan" geweest van kolonel Kadhafi en zijn eigenzinnige maar meestal niet onfrisse ideeën en maatregelen. Libië is sinds zijn bewind een welvarend en gerespecteerd land waarvan de winsten van de bodemschatten niet naar vreemde multinationals gaan. Precies daarom werd hij hier in het Westen gediaboliseerd en zijn er diverse moordplannen door geheime diensten tegen hem beraamd en tot uitvoering gebracht. Met het neerhalen van het vliegtuig boven het Schotse Lockerbee heeft hij duidelijk gemaakt dat de aanvallen op zijn land en zijn inwoners moesten stoppen en dat is hem ook gelukt.

Kolonel Mouammar Kadhafi is nu voorzitter van de Afrikaanse Unie. Hij ijvert voor één Afrika, met één leger, één buitenlands beleid en één munt. Op hun paspoort zouden alle Afrikanen voortaan als nationaliteit "Afrikaan" zijn. Zo'n éénmaking zal hem uiteraard op één jaar niet lukken, al was het maar omdat wij Europa daar wel stokken en meer dan dat voor zullen steken.

Daarom en omwille van het onleefbaar geworden geestelijk klimaat in dit land vraag ik maandag op de Libische ambassade van Brussel politiek asiel in Libië.

Geen opmerkingen: