vrijdag 27 februari 2009

Un-Gay Science

.Dr. Susan Fiske

Die Onvrolijke Wetenschap toch! Ik kreeg daarnet bericht dat Susan Fiske (die ik een paar jaar geleden al ridiculiseerde omtrent haar studie over de perceptie van daklozen) weer heeft toegeslagen. Ze heeft "wetenschappelijk" bewezen dat mannen een "vrouw in een bikini" zien als een object zoals een werktuig (een hamer bv.). "Wetenschappelijk", dit wil zeggen: ze heeft iets gezien in de "hersenen".

Man ziet vrouw in bikini als 'object van handeling'
vrijdag 20 feb 2009

Wie mannen op een strand heeft gadegeslagen weet dat ze vrouwen in bikini vaak gewoon als objecten zien. Er is nu wetenschappelijk bewijs die deze stelling ondersteunt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de delen van het brein die mannen associëren met het gebruik van werktuigen en de intentie om klussen op te knappen oplichten wanneer hen foto's van vrouwen in badpak of bikini worden voorgeschoteld.

Het onderzoek werd deze week gepresenteerd door Susan Fiske, professor psychologie aan de Princeton University. "Dit was de eerste studie waarbij ervan werd uitgegaan dat mannen seks als een wenselijk einddoel zien. Wanneer ze met provocerende vrouwen worden geconfronteerd zal dat dan ook doelgerichte reacties opleveren."

Toch merkt ze Fiske op dat mannen de manier waarop ze seksueel getinte foto's van vrouwen depersonaliseren niet volledig onder controle hebben. Volgens experts is dat gedrag een bijproduct van de menselijke evolutie, waarbij de oermannen op zoek gingen naar vruchtbare vrouwen met als doel hun genen te vermenigvuldigen.

Uit een bijhorende studie blijkt ook dat mannen vrouwen in bikini linken aan werkwoorden in de eerste persoon zoals ‘duw', ‘gebruik' en ‘grijp', eerder dan ‘duwt', ‘gebruikt' en ‘grijpt' in de derde persoon. Wanneer hen foto's van geklede vrouwen werden getoond, dachten ze wel in de derde persoon. Dat geeft volgens de onderzoekers aan dat mannen vinden dat die vrouwen wel controle hebben over hun eigen handelingen. Vrouwen die eenzelfde test ondergingen maakten die link niet, wat volgens Fiske bewijst dat mannen die vrouwen in bikini zien deze als een onderwerp van aktie zien.

Dat zal vast grote vreugde bezorgen aan de zogenaamde feministen die klagen dat ze voor mannen maar een "voorwerp" zijn. Wat zouden ze willen: dat als ik naar hen kijk, mijn testosteron flink de hoogte in schiet en dat in onmiddellijk een erectie krijg en hun bikini meteen van hun lijf scheur? Vrouwen mogen blij zijn dat mannen hen maar als een "object" zien.

En wat is er in godsnaam nu "provocatief" aan "een vrouw in bikini"? Susan Fiske (waarvan ik nooit eerder een foto had gezien) moet een verschrikkelijk wijf zijn: mijn piemel, slap of hard, krijgt ze alvast niet te zien. Ik ervaar haar als een "subject" dat een schop onder haar kont verdient.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben maar een Boerinneken van den Buiten, maar ik denk persoonlijk en bij mijn eigen zelve dat onafhankelijke wetenschappers gewoon zien wat ze gezien willen hebben en niet-afhankelijke gewoon wat hun baas gezien wil hebben. Maar dat denk ik maar met mijn Boerinnekensverstand. Kzen kik maar ne gewune mensch.

Anoniem zei

Volgens mij zien enkel psychopathen vrouwen als een object, terwijl de meeste mannen door vrouwen worden opgewonden, in tegenstelling tot door tafels, stoelen en pcklavieren.

eric rosseel zei

en schoenen dan ?

Anoniem zei

Schoenen is net dat beetje anders...