donderdag 5 februari 2009

Weg met dat Soort School

.

Het wordt menens, mensen! Verder zwijg ik in alle talen. Ik heb jammer genoeg geen tijd om overal en op alle plaatsen aan onderzoeksjournalistiek te doen. De desinformatie over de zaak is al ingezet blijkbaar (stokken of honkbalknuppels?) en de psychologen (och arme, die gaan het oplossen!) zijn al ter plaatse. Met zekerheid kan gezegd worden dat de volgende eerste-minister van België een "psycholoog" zal zijn. Hitler en Mussolini interesseerden zich ook bijzonder erg voor psychologie.

De oorlog tegen de jeugd en binnen de jeugd is al een paar jaar bezig. We komen stilaan in de fase van de systematische schermutselingen. De goegemeente oogst wat ze in de jaren 1990 gezaaid heeft. Ik heb geen tijd om er mijn gedacht over te zeggen (er een "analyse" te maken, ik heb dat twee jaar geleden al gedaan in mijn stuk "Een Wereld van Kampen" en verleden jaar in "Jantje zag geen Pruimen Hangen: De Restauratie van het Gezin"). En er zitten er al genoeg achter me aan om me in de gevangenis te krijgen.

[De Morgen Online 05/02/2009]

Jongerenbende valt Luikse school aan

Een bende van vijftien Luikse jongeren heeft het Koninklijk Atheneum van Alleur aangevallen met honkbalknuppels. Zes jongeren raakten daarbij gewond en werden overgebracht naar ziekenhuizen in de buurt. De ongedeerde leerlingen verkeerden in shock en kregen psychologische bijstand.

Chaos in de refter

De jongeren drongen rond 13u de school binnen en vernielden alles wat ze op hun weg tegenkwamen. In de refter gingen ze lelijk te keer en gooiden er met stoelen en tafels. Ze deelden enkele rake klappen uit met hun knuppels en vuisten. De bende viel ook twee leraars aan. "Ze grepen stoelen en tafels vast en gooiden die door de ruimte, meer met de bedoeling om schade te veroorzaken aan het gebouw dan om mensen te verwonden", aldus de prefect. Volgens de man bestaat er geen link tussen de daders en de leerlingen die gewond raakten. "Bij mijn weten werd er, in tegenstelling tot wat de politie zegt, met geen enkele honkbalknuppel gezwaaid, maar enkel met houten stokken."

Vijftal opgepakt

Nadien sloegen de daders op de vlucht. Een vijftal minderjarige verdachten zijn inmiddels opgepakt. Sommigen hebben hun betrokkenheid bij de aanval bekend. De daders lopen zelf geen school in de instelling maar werden mogelijk "op strafexpeditie" gestuurd door enkele leerlingen van de school na een ruzie gisteren, aldus de politie. Volgens een opvoeder werd een van de bendeleden drie jaar geleden uit de school gezet.

Veiligheidsmaatregelen

Vanaf morgen worden ook voorzorgsmaatregelen getroffen om de veiligheid van het personeel en de leerlingen te garanderen. Aan de ingang van de school zullen politieagenten staan. Er komt ook een team van psychologen naar de school om de leerlingen te begeleiden.


Klacht

Waals minister-president Rudy Demotte heeft het Atheneum inmiddels bezocht. De Franstalige minister van Onderwijs Christian Dupont zal op zijn beurt klacht indienen tegen de daders en zich burgerlijke partij stellen.
(belga/bdr)

1 opmerking:

cedille zei

Komaan Eric, dat leger psychologiestudenten dat elk jaar afstudeert moet toch werk hebben!!!