donderdag 5 februari 2009

"Koppen" slaat weer Spijkers met Koppen

.
"Koppen", het VRT-programma voor "medeleven en medelijden", jankte weer vanavond. Er zijn geen plaatsen genoeg in de kinderpsychiatrie en kinderen moeten eerst drie keer een zelfmoordpoging doen, voordat ze opgenomen worden. De campagne van de media om de criteria voor gedwongen opname voor moeilijke jongeren (kinderen van onverantwoordelijke ouders ???) te versoepelen na het Dendermonde-drama gaat nog steeds in crescendo. De psychiaters wrijven zich in de hand: weer nieuwe gevallen die ze op kosten van het RIZIV als slaafjes kunnen behandelen. Een therapie die zich dikwijls beperkt tot het inschakelen van de kinderen bij het koken, afwassen en dweilen van de keuken, noem ik een vorm van onwettelijke kinderarbeid en mensenhandel.

Een moeder komt in "Koppen" aan het woord die in "wanhoop" vijf politiekers aangeschreven heeft met de bedreiging "als jullie niets doen, zijn jullie aansprakelijk voor de dood van mijn dochter". Zo heeft ze haar kind van 13 jaar toch in Kortenberg gekregen. Ze bracht haar kind naar het ziekenhuis en zei (ik herhaal haar woorden): "Hier hebt ge ze!" Kortom, ze heeft haar kind gedumpt. Dat zijn dan de goede moeders in "Koppen", de moeders die op een piedestal geplaatst worden. Dit is de Vlaamse Heilige Familie.

Toen bekeek ik die moeder eens goed. Zo'n typische lelijke en puisterige katholieke middenstandsmadame: de armoede van geest was op haar gezicht te lezen. Ik vermoed dat als Jezus zich in zijn Bergrede tot de armen van geest richtte, hij toch een interessanter soort volk als toehoorders had. Van zo'n moeder zou ik ook angst- en paniekaanvallen krijgen en op de duur depressiever en depressiever worden. Als zo'n moeder je dan nog "kort houdt", ja, dan zou ik ook alles doen om zelfmoord te plegen.

Daarenboven:
* leest u maar eens het 2008 Unicef-België rapport over de toestanden in de kinderpsychiatrie. Kinderen worden er, als ze gewoon even "stout" zijn, als straf vastgebonden op hun bed en dagenlang in de isoleercel gegooid. Het zijn toch maar mensen van de Vierde Wereld, hé!
* leest u bij Jan Van Haelen van de Sarah Beweging eens zijn uitzichtloze pogingen om aandacht te vragen voor het hoge aantal zelfmoorden binnen de muren van de psychiatrie zelf. De psychiatrie wekt misschien wel meer zelfmoordneigingen op dan dat ze er wegwerkt.

Btw: deze ochtend
is in de wielerronde van Qatar een coureur dood gevonden in zijn bed. 's Avonds was ie nog springlevend. Frederiek Nolf, een Vlaamse renner die dinsdag 22 wordt. De doodsoorzaak is nog niet gekend, maar ik voorspel je dat het "aangeboren hartafwijking" zal zijn of "hartfalen". Wat heeft die sukkel geslikt of te slikken gekregen. Ik kijk uit wat apotheker Fernand Haesbrouck over dat geval op zijn blog zal schrijven. Ja, wat betekent het slachtofferen van één loonarbeider (wielrenners zijn gesalarieerden zoals andere arbeiders en bedienden) in verhouding tot het enorme geldgewin? Niets. Hij krijgt een schijnheilige begrafenis met een speech van de Minister van Sport "et qu'on n'en parle plus". De Omerta!
.

2 opmerkingen:

eric rosseel zei

de doodsoorzzak zou "hartstilstand" zijn. is dat een doodsoorzaak? de vraag is waarom zijn hart ging stil staan natuurlijk!

Anoniem zei

Toeval bestaat niet zegt men, ik geloof dan ook nooit dat het hier een toevalligheid betreft. Sportlui hebben de gezondste harten en lichamen die men zich maar kan indenken. Iedereen weet gewoon dat er hier doping mee gemoeid is maar tot nog toe zegt niemand iets want over de doden niets dan goed nietwaar.

Ik wil hier daarom de betreffende renner dan ook niet belasteren maar wel des te meer het ongezonde competitieve systeem die de aanleiding is van dergelijke voorvallen. Jongeren worden tot over de grenzen van hun kunnen gestuwd. Niet enkel in het commerciële cicuit blijkt nu maar ook in de door de staat gesponserde sportfederaties...flopsport Vlaanderen.