vrijdag 13 februari 2009

oef! het kan dan toch!!!

.
Nooit eerder is zogenaamd extreem-links erin geslaagd samen één verkiezingslijst te vormen. Maar na urenlange vergaderingen die vanmiddag aangevat werden in Café-Brasserie "La Renaissance" in Sint-Gillis-Brussel en deze nacht rond 24 uur werden afgerond, hebben Erik De Bruyn (SP.a-Rood), Peter Mertens (PvdA), Jacques Perquy (KP) en Raf Verbeke, samen met Roberto Dorazio (CAP), een akkoord bereikt om in juni samen naar de verkiezingen te trekken met een linkse eenheidslijst onder de naam AVE-EVA ("Allen voor Eén - Eén voor Allen"). Kleinere linkse groepen zoals LSP (Linkse Socialistische Partij) en SAP (Socialistische ArbeidersPartij) hebben eveneens hun akkoord verklaard. De Eenheidslijst rekent op drie zetels in het Vlaams Parlement, 1 in Brussel en 2 in de Waalse regio.

De definitieve lijst en het programma worden samengesteld op 1 April en aan de bevolking gepresenteerd op het traditionele 1 mei-Feest van de PvdA (op de campus van de VUB), dat uiteraard een totaal andere uitstraling zal krijgen.

Caroline Gennez (SP.a-voorzitster), die op de hoogte was van de besprekingen, wil voorlopig geen commentaar kwijt.

[Bron: NTPA - Not-True Press Agency]
.

21 opmerkingen:

cedille zei

yes!!!!!

Anoniem zei

op 1 april?? HAHAHAHAHAAA

Anoniem zei

tja !!!!

E.R.

Anoniem zei

Onozelaar!!!

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

Zegt veel over de pers, nietwaar! Goed gedaan!

eric rosseel zei

de verwijderde reactie is een dubbelreactie van de laatste reageerder die twee keer op zijn enter-toets heeft gedrukt.

Anoniem zei

'Hier klopt absoluut niets van. Er zijn helemaal geen onderhandelingen over dat onderwerp, laat staan een akkoord. Er is zelfs geen intentie', reageert Erik De Bruyn vrijdagochtend.

Anoniem zei

een flauwe grap eric maar goede pr

Ben Willems zei

Geweldig hoe je de gehele pers bij de neur hebt gehad. Chekken en dubbelchekken, daar hebben de hedendaagse journalisten duidelijk geen kaas van gegeten.

eric rosseel zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
eric rosseel zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

vorig bericht wat dit onderhavig bericht van La Libre Belgique maar had gevraagd haar naam niet te noemen. Het is de enige jorunaliste die ons gebeld of het aan Belga gestuurde bericht correct was.

Geachte,
Ik heb zo juist de Belga gelezen ibm de linkse eenheidslijsten. Komt er nog een ander communiqué? Zullen er overal lijsten opkomen in de drie gewesten? En ook voor de Europese verkiezingen?
Dank U bij voorbaat me daar wat meer over te verklaren voor de Libre Belgique…
P. Duchaisnes

eric rosseel zei

Ik mail u, mevrouw!

Anoniem zei

De Morgen en VRT radio gefopt door geflipte poëet!

--------------------------------------------------------------------------------

De Liberale site van "De morgen", en de ongelofelijke kwakkel van het jaar:


Op weergaloze wijze heeft een poëet, tevens een ex-docent aan de VUB, maar dan met terechte rust, een kwakkel gelanceerd.
Een politieke kwakkel van formaat: Sp.a-Rood, de eeuwig trouwe bondgenoot van de Sp.a zou vreemd gaan met PVDA en andere fermlinkse kleine partijtjes.

Natuurlijk weet elke journalist met bronnen (bijvoorbeeld Googelen op de naam Sparood) wel dat dit nonsens is. De natte dromen van Peter Mertens om wat volk te laten overlopen bij dromen blijft (hij weet dat zelf ondertussen maar al te goed).

Maar tja: soms gaat er al eens eentje de mist in. Passeert er al eens een kemel op de website van het Laatste Nieuws, of dacht u dat "De morgen" nog een eigen website beheert? Natuurlijk niet.

Groot probleem voor de wakkere Erik de Bruyn. Deze brave man die om zes uur des morgens de baan op moet om te gaan werken (in de zin van het presteren van productieve arbeid als ambtenaar voor het milieu) hoort op de Vlaamse Radio de kwakkel.
Een telefoontje naar de redactie van onze nationale zender zorgt ervoor dat hij de bron verneemt van al dit onoorbaar nieuws: De website van De Morgen!

Hij verneemt al ras dat het journaille van "De Morgen" de aprilgrap (sommigen kennen de kalender niet meer, wat spijtig is, maar teveel Poëzie schrijven ende doceren aan een vrijmetselaarsunief kan tot verwarring leiden) van onze snode poëet hebben voor waar aangenomen. Zelf al was deze op 1 april gedateerd en ging deze uit van een onbestaand "persagentschap" met een hilarische naam.
Maar zelf dat bleek een arpilgrap te zijn, vermits "de Morgen" geen eigen journaille heeft dat de website verzorgt, maar wel .... liberale vriendjes;

Terwijl dit nu allemaal net geen aprilgrap is, komt dit natuurlijk zo over. Dat liberalen zogenaamde linkse krantenwebsites volschrijven, en dat daar dan geen enkele inspraak is kan enkel in het Bourgondische Vlaanderen.
Laat ons stellen dat Berlusconi, alhoewel iets geflipter van optreden als onze poëtische grapjas, toch iets minder is doorgedrongen in de linkse kranten van Italië, zo denken wij dan toch te weten. Respect, linkse krant!

Dichterlijke vrijheden moeten kunnen, mocht Erik De Bruyn van het ware Trotskisme houden dan zou hij trouwens de eerste zijn om te roepen dat "in de kunst de anarchie moet heersen."

Mag het wat onze journalisten van de liberale (pardon linkse) website van De morgen iets ernstiger toegaan? Sp.a-Rood verdient wel wat beter dan te worden gehaat voor de onwaarheden die men er over vertelt, en daarenboven ook nog eens gehaat voor de schijn?

Le poète n'a pas dit la vérité: il ne faut donc pas l'exécuter.


De journalisten ook niet. Maar wie laats lacht.....

Met de beste groeten,

eric rosseel zei

De kwakkel kwam niet van De Morgen maar rechtstreeks van Belgam die gezoon het bericht kreeg op haar +ailadres redactie.ad.belga.dot.be

eric rosseel zei

Bericht van M.E. (hierboven verwijderd) is verwijderd omdat M.E. zich voor zijn reactie schaamt en niet zou willen da iemand deze zag. Waaraan graag voldaan werd.

eric rosseel zei

In mijn reactie van 3u44 sloeg mijn Azerty plots om in Qwerty zonder dat ik me van enig kwaadbewust werd. Belgam is natuurlijk Belga (het Belgisch persbureau) "die gewoon het bericht kreeg op haar mail-adres redactie@belga.be" .

Waarvoor sorry vanwege mijn keyboard.

Anoniem zei

hehe... wat heb je nou weer geflikt?

groeten uit down under

karl zei

De aankondiging tijdens het ochtendnieuws op radio 1 bezorgde mij een moment van euforie. Later op de dag moeten vernemen dat het een grap was, deed pijn. Ik had natuurlijk beter moeten weten, met zo'n kartelnaam... Nuja, ik heb er een interessante blog door ontdekt, dus dat is alweer mooi meegenomen. Dank en hulde.