maandag 9 februari 2009

Terug naar Mama en Papa

Met alle gevolgen vandien!

Onderstaand bericht geldt niet alleen voor Groot-Brittannië. Dit proces is eigenlijk reeds sinds de jaren 1970 bezig (stijging huurprijzen, ook van studentenkoten; bijna onbetaalbare en zeker niet zelfstandig te dragen studiekosten, lage minimumlonen, carrièrebegin als flex-worker, etc.).

"Brit keert terug naar ouderlijk huis door crisis"
[De Volkskrant Online, 09 februari 2009]

LONDEN - Meer dan een miljoen Britse jongeren zijn weer bij hun ouders gaan wonen om geld te besparen.
Een op de vijf jongeren tussen de 18 en 24 jaar is teruggekeerd naar het ouderlijk huis of heeft besloten daar voorlopig niet te vertrekken. Dat schrijft The Independent maandag.
De krant baseert zich op een peiling van een bank. Naast de jongeren zijn volgens het onderzoek ook 440.000 mensen tussen de 25 en 34 jaar teruggekeerd naar hun ouders wegens geldproblemen. Nog eens 471.000 mensen onder de 44 keerden terug naar het warme nest.
Boemerangers, zoals de mensen die weer bij hun ouders gaan wonen genoemd worden, zijn vooral te vinden in het noorden en zuidoosten van Engeland.

1 opmerking:

cedille zei

Maar diezelfde jongeren hebben ook meer verwachtingen, soms eisen dan vorige generaties. Als wij alleen wilden gaan wonen was een samenraapsels van meubels, soms van het grof huisvuil of het leger des heils, en wat gedeukte potten en pannen voldoende en hadden we vaak nog geen auto, zeker geen nieuwe. Maar wij hebben deze generatie gewoon gemaakt aan luxe.