woensdag 24 december 2008

Een Vergiftigd Geschenk


Nooit eerder vertoond in dit land! Onze grote voorbeeldfuncties van koningen tot ministers, rechters, bankiers, heelalopperbouwmeesters en kardinalen geven elkaar met Zonnewende, Kerstmis, Onnozele Kinderen, Nieuwe Jaar en Driekoningen bijzonder vergiftigde geschenken in explosieve met anthrax bepoederde verpakkingen.

Als onderdaan van deze voorbeeldfuncties en als gewone werkmensch die deze heren en dames met uw bloed, zweet en tranen hun dagelijkse kaviaar bezorgt, wordt u natuurlijk verondersteld hen na te volgen en te imiteren.

Geef u zelf of uw medemensch, uw broeder/zuster of uw naaste, uw spiegelbeeld en uw alter ego, uw linker- of uw rechterhand dus best ook maar een vergiftigd geschenk.

Bijvoorbeeld: de eerste en de laatste roman ooit van enfant terrible Eric Rosseel, een roman die luistert naar de wel toepasselijke titel "ROMAN", over het doen en laten (in wat een gesloten gemeenschap lijkt, een Tuin van Epicurus) van een reeks mensen die niet meer leven maar ook nog niet dood zijn.

Verschenen gisteren 23 december precies om 21 uur 44 minuten en 17 seconden.

De Uitgeverij Het Zinkend Schip (aan de ketting gelegd in de haven van Oostende, dat voorlopig zelf nog aan de Noordzee ligt) kondigt deze Roman, die reeds in 1924 werd bedacht met de Nobelprijs Literatuur, op zijn website www.hetzinkendschip.web-log.nl aan met volgende onheilspellende en venijnige (dus giftige) "Mededeling van Openbaar Nut":


Eric Rosseel, Roman.

Eric_rosseel

Ere wie ere toekomt.


Mensen met lichamelijke gebreken en psychische stoornissen houden zich gaarne bezig met kunst, vooral met literatuur en voorzien noodgedwongen, doch meestal ten koste van zichzelf in het levensonderhoud van meer dan één overspelige deurwaarder. Wie me kent weet dat hier een ervaringsdeskundige aan het woord is. Anderen voederen liever vogels zij het zonder zelf te kunnen vliegen, en een niet onbelangrijk aantal bejaarden, vaak oudere mensen eet groenten en spreekt tot parkieten. Het zal dan ook geen kat verbazen en zeker ome Willem niet dat zowel hier als te Parijs, Amsterdam en zelfs Haringe Roesbrugge de roman Roman van Eric Rosseel binnen luttele uren voor geen geld verkrijgbaar zal zijn.

Roman
is een literair meesterwerk van hooguit honderd bladzijden, onvoltooid, maar volmaakt, geschreven door de auteur en uitgegeven door de uitgever, - maar wie gelooft die mensen nog? (Van de 25 exemplaren die hij aanvankelijk wilde maken, zijn er al drie om weg te gooien vanwege vuile vingers en een op hol geslagen drukmachine, en ondertussen is het in zijn bovenkamer veel te donker en te koud om nog verder te werken, - geloof de verkoper niet die u probeert wijs te maken dat een spaarlamp van 7 watt evenveel licht geeft als een goede oude van 60 en een kapot blazertje geeft geen warmte.)

Terzake: niks vaste prijs en geen verzendkosten, wie een der nu al schaarse exemplaren van Roman wil bekomen, mag ons telefoneren tijdens de kantooruren, we nemen toch nooit op, we hebben zelfs geen telefoon, alleen een nummer. Daarom: doe een voorstel, breng een bod uit, voor u is het jaar immers bijna ten einde, voor ons het leven. U hebt geen idee waar dit allemaal op slaat? Wel, u beschikt misschien over een gigantische hoeveelheid aardappels, u houdt van bidsprinkhanen, u heeft een bak Westvleteren in de aanbieding, boeken interesseren u niet, uw vader zaliger was postzegelverzamelaar, u is verliefd op de auteur, u kan de uitgever niet uitstaan, wacht niet langer, want digitale klokken tikken ook thuis niet en tracht NU voor geen geld of wat dan ook een exemplaar te bemachtigen van Roman van Eric Rosseel.


Voor elke voorstel tot transactie in natura, speciën of specerijen, neem sneller dan snel contact op met de uitgever via hetzinkendschip@hotmail.com . Zelfs God zal U lonen.

Alleen zielsverwanten tot in de 2de graad kunnen rechtstreeks bij de auteur terecht.

Geen opmerkingen: