dinsdag 6 januari 2009

Alle Hoop is Verloren


Er was hoop dat onze ministers onder Van Rompuy I verder zouden gaan met elkaar "op te eten", tot de vleespotten uiteindelijk leeg zouden zijn. Nu echter de kannibaal van Mechelen, die geslurpt zou hebben aan de ingewanden van zijn moeder (die hij eerst vermoord had), deze morgen in het ziekenhuis overleden is, beschikt Van Rompuy over een argument dat Leterme moest ontberen.
Ze zullen zich nu wel wat gedeisd houden en hooguit nog "en cachette" in elkaars ijskast zitten. Zo wordt er weinig heibel gemaakt rond het feit dat Open VLD-minister Guido De Padt, de opvolger van Patrick Dewael op Binnenlandse Zaken, mevr. Els Cleemput benoemd heeft tot zijn woordvoerder. Cleemput was tot recent woordvoerder van de Federale Politie, tot ze door de intriges van de secretaressen van commissaris-generaal Koekelberg opzij zou zijn gezet, waarna ze de canapé-activiteiten van Koekelberg en zijn secretaressen lekte aan uiteraard gretige journalisten. Dat is natuurlijk een schot voor de boeg van de Parti Socialiste, die Koekelberg "beschermt". De Padt moet immers beslissen over het lot van Koekelberg en heeft al laten weten dat hij daar geen gras over zal laten groeien. De benoeming van Cleemput is volgens PS-bronnen dan ook een "regelrechte provocatie".

Enfin. Wel een grap die ondertussen elke humorwaarde verloren heeft.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo ken ik er nog een paar. For instance, de Pool Sikorsky is getrouwd of weet ik veel met een zekere Anne Applebaum, met titel en al in de filosofie met of zonder doel of met of zonder titel.De heer Sikorsky zou graag navo secretaris general worden en de ega figureerde in de week nog op Canvas met enkele uitlatingen over Trotsky in een overzichtsdocu over hem. Ondanks de kwaliteiten van de docu had ik toch de indruk dat het minst beschadigde embleem van de klassieke denkers vh socialisme in de kinderschoenen toch een zeker 'blijf ermaar van af-cachet' mee moest krijgen. Spijtig dat de meeste mensen sommige van zijn echt geslaagde teksten niet kennen. Indien ze die wel zouden kennen zou men ons zijn mindere teksten voorschotelen waarschijnlijk. Hopelijk heb je kunnen volgen. octo

eric rosseel zei

Ja, las over die Sikorsky op Le Monde en de naam van die Applebaum ook. ik zag die docu op Canvas.

dank je ook voor de link naar Saartje Michaux: die heeft blijkbaar veel literaire en intellectuele belangstellingspunten gemeen met me.
E.