dinsdag 6 januari 2009

Opmerkelijke Belgische Humanitaire Actie

[Bron: NRC-Handelsblad 01/04/2009]

Op haar eerste kernkabinet heeft de nieuwe Belgische regering Van Rompuy beslist om delen van een reeks gemeentelijke kerkhoven ter beschikking te stellen voor de begrafenis van gedode Palestijnen uit de Gazastrook. Om het traditionele Belgisch communautair gehakketak te vermijden heeft de federale overheid zelf besloten tot een verdeling van 4 kerkhoven in Vlaanderen, 3 in Wallonië en 1 in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, zonder met de Gewesten te overleggen, zij het dat grondwetspecialisten twijfelen aan de grondwettelijkheid van deze besluitvormingsprocedure. Volgens de regeringswoordvoerder zou België dagelijks een 150-tal doden kunnen opvangen.
De franstalige liberale partij MR had ook voorgesteld in het crematorium van Ukkel (Brussel) een onlangs stilgelegde verouderde oven terug op te starten, maar na protest door het Forum van Joodse Organisaties werd dit voorstel afgevoerd.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

prachtig E !!! heel heel grappig!
C.

De Viegende Karper zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
eric rosseel zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
mjchicago zei

Ik moest hardop lachen terwijl ik toch alleen thuis ben. Dat gebeurt niet dikwijls.

Anoniem zei

Het zal in ieder geval wel GROND wettelijk zijn...

eric rosseel zei

Ter verduidelijking: beledigingen, onzin (de bal in de tribune trappen), en tegen de schenen stampen ipv tegen de bal worden, indien de scheidsrechter het zo percipieert, verwijderd, ongeacht wat de tv-beelden daarna ook laten zien.