zaterdag 3 januari 2009

VRT-Journaal


Martine Tanghe:
Voor de zesde opeenvolgende dag heeft Israël vannacht luchtaanvallen uitgevoerd op een dertigtal doelwitten in de Gazastrook. Daarbij is een kopstuk van Hamas om het leven gekomen. Het totaal aantal doden zou nu meer dan 450 bedragen en het aantal gewonden 2.400. Ondertussen blijft het onduidelijk of en wanneer Israël ook grondtroepen zou of zal inzetten.
Voor een laatste stand van zaken neem ik even contact op met onze correspondente Ineke Beers, die zich bevindt op de grens van Israël en de Gazastrook.
...
M.T.: Dag Ineke, waar bevindt u zich nu precies?
I.B.: Dag Martine, ik sta hier nu in het grensgebied van Israël en Gaza.
M.T.: Hoe evolueert de toestand daar?
I.B.: Wel vannacht zijn er weer een dertigtal luchtaanvallen uitgevoerd op diverse doelwitten in de Gazastrook en in Gaza-stad. Daarbij is een topman van Hamas gedood toen zijn huis door een bom werd verwoest. Het totaal aantal doden in Gaza wordt nu geschat op minstens 450 en er zouden zeker 2.400 gewonden zijn.
M.T.: Is er verder enige informatie of Israël inderdaad ook grondtroepen zal inzetten?
I.B.: Nee, niemand weet of Israël echt ook grondtroepen zal inzetten en zeker niet wanneer.
M.T.: Dank u, Ineke. U houdt het verder voor ons in de gaten.
...
Martine Tanghe:
In Diksmuide zijn bij een verkeersongeluk twee doden gevallen toen hun wagen tegen een boom botste. Hoe de wagen van de weg is geraakt is nog onduidelijk. Het Parket heeft een onderzoek ingesteld.
Etc.

Geen opmerkingen: