zondag 18 januari 2009

De Morgen is er altijd bij als het over Morgen gaat !

Onze krant De Morgen is er altijd bij als het over Morgen gaat. Met kwaliteit waar je inderdaad "blue" van wordt. Tot 19 juni blijkbaar: dan is er weer reden tot lachen.

[Bron: De Morgen Online 18/01/2009]


Morgen deprimerendste dag van het jaar

Niemand ontkomt eraan: maandag 19 januari is het weer 'blue monday', oftewel de meest deprimerende dag van het jaar. De vader van 'blauwe maandag' is de in depressies gespecialiseerde Engelse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht een paar jaar geleden een wetenschappelijke formule waaruit bleek dat de derde maandag in januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen.

Koud en blut
Het slechte weer in januari maakt sowieso al velen somber. Bovendien realiseren mensen zich in de derde week van januari dat zij hun goede voornemens alweer hebben verbroken en dat het nog heel lang duurt voordat zij weer vakantie hebben. Daarnaast zijn de meesten in januari nog redelijk blut door de feestdagen, terwijl in de derde week wel weer de maandelijkse rekeningen binnenstromen.

Vrolijkste: vrijdag 19 juni
Arnall heeft overigens ook de vrolijkste dag van het jaar berekend. Dit is volgens zijn formule de vrijdag in juni die het dichtst bij de dag ligt waarop de zomer officieel begint. Op vrijdag zijn veel mensen blij dat het weekend voor de deur staat en als dan ook de zomer begint, beseffen veel mensen dat zij bijna op vakantie gaan. (belga/bf)

***

Lezersbrief (DM 19/01/2009)
Morgen deprimerendste dag
De kans wordt wel elke dag groter dat je van die vakantie niet meer terug komt. En zoals Fernand Ronsmans het zegt: velen verdienen niet beter dan aan het strand van Antalya door de felle hitte in rook op te gaan.

Geen opmerkingen: