woensdag 28 januari 2009

Wat men à la tête du client allemaal niet uitvindt over Schizofrenie: Schizo's en Geheugenverlies !?


Kim De Gelder, The Joker, is schizofreen en we zullen dit geweten hebben. Wat men allemaal niet uitvindt om dit te beweren, begint aan het ongelooflijke te grenzen. Ik kreeg daar net een mail van een volksvertegenwoordiger, mij nogal goed bekend.

Dag Eric,
Bedankt voor de informatie die u me liet geworden. Ik hoorde vanmiddag een professor op de radio nochtans met stelligheid zeggen dat geheugenverlies in het specifieke geval van schizofrenie wel degelijk mogelijk en zelfs courant is. Ikzelf ben uiteraard geen expert dus deze info uit ervaring van uw kant is bijzonder nuttig. Waarvoor dank.

mvg, Mark

****

Dag Mark,

Het enige dat mij bekend is over schizofrenie en geheugenverlies, Mark, is dat patiënten “vergeten” hun medicijnen in te nemen. M.a.w. ze zijn zogenaamd niet therapietrouw: velen vertikken het gewoon hun medicijnen in te nemen. Psychiatrische thuisverpleging heeft soms als voornaamste en zelfs enige doel te controleren of de patiënten wel hun pilletjes pakken. Dit kan in een aantal gevallen inderdaad nodig zijn. Maar eerst en vooral: wat als de patiënt weigert en dit recht heeft ie op basis van de patiëntenrechtenwet (recht op weigering van de voorgestelde behandeling).

En ten tweede: schizofrenie is altijd een vuilbak geweest. Als men op een bepaald ziektebeeld geen naam kon plakken, dan werd het maar “schizo”. Nu is het zo dat sinds 2005 in alle internationale medisch-psychiatrische vaktijdschriften, ook de Nederlandstalige, er meer en meer voor wordt gepleit om schizofrenie gewoon te schrappen als ziektebeeld. En plots wordt deze Kim De Gelder door iedereen en door alle psychiaters die hem NIET of NOOIT gezien hebben, “schizofreen” verklaard.
Quelle comédie!

& Last but not least!
Googel even op schizofrenie en geheugenverlies en zie wat je krijgt !! Vergeten pillen te nemen: meer niet! Geheugenverlies wordt geassocieerd met DIS (Dissociatieve IdentiteitsStoornis of wat men vroeger Meervoudig PersoonlijkheidsSyndroom noemde, MPS). Dat is iets heel anders dan schizofrenie. Schizofrenie wordt juist nauwelijks met geheugenverlies geassocieerd. Wat die psychiater die zijn vak niet kent, durft beweren, doet me bijna vermoeden dat er, zoals sommige gefrustreerde fanaten beweren, wel degelijk een georchestreerd complot is om deze zaak op een bepaalde manier in de doofpot te stoppen. Ontoerekeningsvatbaar verklaren: geen proces, geen tegenspraak tussen Openbaar Ministerie en Verdediging, alle onderzoeksresultaten blijven mooi achter slot en grendel.
Et on n'en parlera plus!

Maar soit. Genoeg mensen hebben wij tot nadenken gebracht. Daarmee zit onze taak erop en kunnen wij nu ook gaan slapen.

Zoals ik zei:
En route vers de nouvelles aventures!
See you, Mark & take care! You know what may happen to naughty boys!

Eric Rosseel
http://ericrosseel.blogspot.com/

Et vous dites, qu'il est mort,
le poète ??!!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Verleden week werd de pers tegengehouden na de zware ontploffing in het licht chemische bedrijf Lanonline Stella in Mouscron. De rook waaide intussen rustig over de grond door Aalbeke Centrum en naar Kortrijk.

Gistermorgen 27/01/09 werd KDG (Kim) in een anonieme auto met koptelefoon vervoerd en werd het de pers onmogelijk gemaakt contact te leggen met KDG.

Wat men à la tête du client allemaal niet uitvindt, en vooral: Niemand mag het weten!

De pers was de vierde macht, op de journalistenvergadering volgende maandag (ik ben ondervoorzitter van de persbond van freelance journalisten, www.vjv.info) de vraag stellen of wij wel nog de vierde macht zijn dan wel de vierde... onmacht.

Positieve groetjes (ik bedoel wel positief=wiskundig)

VAN BELLE Jean Marc, info@vb.be
Soy Rebelde???

eric rosseel zei

Hoe durft u zoiets te beweren ??

Allez; ne soyez pas rebelle, sois belle et tais-toi !!