vrijdag 9 januari 2009

Beter Duimpje Omhoog

Het is beter een duimpje op te steken om een politieagent die je verbaliseert, te confronteren met het feit dat hij zijn tijd verliest met onnozelheden: "Goed bezig, vriend! Je krijgt vast een promotie tot hoofdinspecteur!" Ironie en satire zijn immers geen smaad, maar veroorzaken wel een scherpere pijn dan een vertrouwd en dagelijks scheldgebaar.

Celstraf voor opsteken middenvinger naar politie
[Bron: Belga 08/01/2009]

De correctionele rechtbank van Gent heeft een 31-jarige vrouw uit Merelbeke een boete van 148 euro en een celstraf van acht dagen met uitstel opgelegd. De vrouw werd veroordeeld voor smaad omdat ze in juni 2007 in De Pinte haar middenvinger had uitgestoken naar twee politieagenten. De agenten kregen elk 1 euro morele schadevergoeding.

Verkeerd geparkeerd
De agenten van de politiezone Schelde-Leie hadden gezien dat de vrouw verkeerd geparkeerd stond voor het terras van een café in De Pinte. Ze wezen haar op haar fout, maar de vrouw stak haar middenvinger op en vroeg of ze niets beters te doen hadden. De vrouw weigerde een minnelijke schikking van 120 euro. Ze ontkende de feiten en zei dat ze alleen maar teken had gedaan naar haar kinderen. De agenten zouden het gebaar verkeerd begrepen hebben. De vrouw had ook een werkstraf afgewezen.

Geen opmerkingen: