zondag 18 januari 2009

Warmte! Coeur! De Mensen!

Het kan me weinig schelen wat politici die me niet goed gezind zijn, me aan mijn baard willen smeren om me naar het stembureau te lokken. Bokshandschoenen, Respect, Gezond Verstand: het geraakt allemaal niet voorbij hamer, aambeeld en stijgbeugel in de gangen van mijn oor.

De SP.a belooft mij echter een "warme samenleving". Riskant vind ik dat wanneer de aarde zo al uit zichzelf gevaarlijk aan het opwarmen is. Nog wat warmte erbij en de mensensoort gaat op in rook en as. Ik heb ook nog nooit op een congres van de SP.a de voorzitter met een thermometer in de hand zien aantonen hoeveel graden Celsius haar regeringsbeleid of oppositiepogingen in de voorafgaande periode aan de Vlaamse en Belgische atmosfeer hebben toegevoegd.

De PS ijvert voor een "retour au coeur". Maar ook Elio di Rupo heb ik nooit weten verklaren hoeveel centimeters, meters of kilometers we nu dichter bij dat "coeur" zijn gekomen.

De PvdA overspoelt me met haar slogan "Eerst de mensen dan de winst". Maar als ze aan de macht zijn, zal het dan niet weer à la Lenin, Stalin en Mao zijn op de manier zoals de Franse Communistische Partij na de WO II in de dikste letters schreef: "Produisez! Produisez plus!". Allemaal harder werken voor de Nationale Glorie, waarvan de foto niet op onze schouw prijkt.


Nu ja:
“van ieder naar zijn vermogen, naar elk zijn behoefte

1 opmerking:

cedille zei

wel goed dat je zo'n oren hebt hé, alles voorhanden :-)