zondag 22 maart 2009

ça continue, Phara ...


22-03-2009:
http://columns.skynetblogs.be/post/6826585/

Medicatie oorzaak van poging seriemoord Seraing!

In Seraing bij Luik heeft een 26-jarige jonge man vier mensen neergestoken in een café. De dader voelde zich naar eigen geïnspireerd door de recente schietpartij in Winnenden en zou ook een fan zijn van seriemoordenaars. Hij is aangehouden voor poging tot moord en zal worden opgesloten in de psychiatrische afdeling van de gevangenis van Lantin. De vier slachtoffers zijn intussen buiten levensgevaar.

De 26-jarige dader ging samen met zijn moeder en haar vriend naar een café-restaurant in Seraing. Daar aangekomen ging hij als een wildeman tekeer. Hij stak de vriend van zijn moeder en drie andere cafégasten neer. De man is vrij snel opgepakt. Hij staat bij het gerecht bekend voor feiten van diefstal en brandstichting en werd vorig jaar nog veroordeeld voor het gooien van een molotovcocktail naar de woning van een vriend.De dader vertelde aan de politie dat hij een stem hoorde in zijn hoofd die hem beval om mensen neer te steken. Hij zou zich ook hebben laten inspireren door de moordpartij in Winnenden in Duitsland, waar een jongeman vijftien mensen doodschoot. Uit het onderzoek blijkt dat de man een potentiële seriemoordenaar is die op die manier wou beroemd worden. Aan de speurders zei hij dat hij een bloedbad wou aanrichten en zoveel mogelijk mensen wou doden.Bij een huiszoeking bij hem zijn video's, dvd's en cd's gevonden over seriemoordenaars. Volgens zijn moeder voelde hij zich al een paar dagen niet goed, mogelijk kwam dat door het stopzetten of veranderen van medicatie.

Na Dendermonde en Winnenden is weeral eens bewezen dat er iets aan de hand met al die
antidepressiva en medicamenten voor ADHD. Het is dan ook de hoogste tijd dat het Ministerie van Volksgezondheid dit soort medicamenten gaat onderzoeken op bijwerkingen.

Ook is het de hoogste tijd dat men in de psychiatrie eens op een andere manier met hun patiënten omgaat. Ze platspuiten is geen goede manier. Er moeten meer geld en mensen worden vrijgemaakt om psychiatrische patiënten op te vangen. Geen of minder pillen, maar meer psychiaters om naar de patiënten te luisteren en hen via therapie te helpen.

Natuurlijk gaan er ook mensen zijn die vinden dat we geweld op tv moeten verbieden. Er zullen altijd moordenaars zijn, zelfs zonder al dat geweld op televisie of op spelletjes. Dan moeten we God ook gaan verbieden, want in Zijn naam zijn er ook al veel slachtoffers gevallen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een belabberde conclusies! Allerlei elementen wijzen op een gestoorde geest, maar de antidepressiva zijn de usual suspects...
Plus est en vous, Eric.

eric rosseel zei

verstoring van de geest én "behandeling" ervan (via medicatie of één of andere therapeut-goeroe) gaan meestal hand in hand, zoals u als gestoorde geest wel weet !