dinsdag 24 maart 2009

Amelie, allo ?

.

Als Amelie kranig en krachtig genoeg is om in hongerstaking te gaan, waarom kan ze dan uit haar lakens geen repen scheuren en samenbinden tot een touw? Of zich uit het venster laten vallen? Of een andere manier om zelf een einde aan haar leven te maken? Dat vraag ik me af.

Waarom moet haar sterven "euthanasie" zijn, m.a.w. werk van dokters op kosten van het RIZIV, dokters die met Amelie als vedette een regeling kunnen uitwerken om anderen wiens wens te sterven een gevolg is van mensonwaardige behandeling, bv. in de psychiatrie, de nek om te wringen? Dat was toch het voorstel van in juni 2007 gebuisd (ex-dus)senator Jacinta Deroeck, pseudosocialiste en pseudovrijzinnige - want in wezen vromer dan de paus, maar blijkbaar opgevist als algemeen directeur Humanistisch Vrijzinnige Vereniging - nu begrijpen we dat men daar de telefoon niet meer opneemt voor ons)! Ze stelde in 2007 toch voor om het lijden van psychiatrische patiënten voor te leggen aan een college van drie psychiaters die op een schaal van 1 tot 5 zouden oordelen en bij een gemiddelde van meer dan 3 een schizo of in de weg van zijn of haar familie lopende sukkel (maar met toch wat geld op de bank) dan toch een menswaardig moment zouden kunnen gunnen?

Wat een hypocrisie toch, wat een orkestratie weer! Vroeger typisch voor tsjeven, nu voor vrijzinnigen (want allemaal in wezen vurige christenen!).
.

6 opmerkingen:

Basilius van Zeverkonten-de Pravda zei

Ik heb ook de indruk dat de vrijzinnigheid in de morele ontregeling van de zinnen (vandaar uw vrijgeestigheid waarschijnlijk) steeds meer bereid is doodnormale mensen te helpen liquideren via nu ook wettelijke weg, omdat die mensen niet passen in het evolutieschema van andere mensen met meer geld en macht die kennelijk niet op hen lijken; andere mensen die van zichzelf willen geloven dat dat komt doordat zijzelf superieur zijn.

Er is vandaag de dag mij dunkt geen verschil meer tussen het ethische denken van de vrijzinnige liberalen en socialisten en dat van de nazi's, als dat al ooit het geval zou zijn geweest.

Dat Jean-Marie de Decker, die omringd is door logevrienden, zonder mij bekend commentaar van alles wat zichzelf zo moreel verheven acht en ook vooral zo links, een ballonnetje kon oplaten over euthanasie voor psychiatrische patiënten spreekt boekdelen. Daar waar psychiatrische ziektes door 'professionelen' en leken vooral worden gezien waar men geen sociale, economische of maffieuze perikelen en intriges wil gezien hebben.

Zou dat van die euthanasie allemaal al goed zijn doorgesproken in de loge? Ik denk van wel. Zou er bij een oude vrouw op zijn aangedrongen om euthanasie te vragen in deze specifieke omstandigheden?

Op een onbewaakt moment stelde zelfs Marc Reynebeau zich in een interview de vraag (maar voor een zeer klein Klara-publiek) of Hugo Claus er door 'ze' niet toe zou zijn verplicht bij wijze van voorbeeldfunctie euthanasie te vragen. Daar kwam zijn retorische vraag in elk geval ongeveer op neer. Of ik heb een hint willen interpreteren in een bepaalde richting.

Enfin, het motto van Van Zeverkonten is: al zeverend onthul je de waarheid.

de zus van Basilius zei

Zet ze onafgebroken onder psychofarmaca; vooral véél Haloperidol, en ze zullen wel smeken om euthanasie. Al diegenen die geen zelfmoord willen plegen vanwege de medicatie, zullen maar om euthanasie moeten smeken.

Mijn gedacht en een bulderlach in de loge. We zullen ze 't goed lappen, denken ze dan. En dan maar blijven zaniken over den Oorlog en de kampen. Oeioeioei, dat is erg, zenne. Woehahaha. Ik kan het me al levendig voorstellen.

eric rosseel zei

Ik denk niet dat u Reynebeau verkeerd begrepen hebt. Ik begrijp ook niet dat een schelm zoals Claus zichzelf gewoon niet te eten gaf aan zijn naastbestaanden, zoals hij het wel kon laten zien in zijn toneelstuk Thyestes. Ik vond het voor Claus een zeer on-Cluas einde. Enfin de "jonge" Claus dan, want sinds hij Jezus Christus met blote lul op het podium zette, behoort hij natuurlijk tot een bepaald Establishment. A'pens nachtburgemeester Vitalski wou dat ook proberen,beschermd als hij is als stemmenronselaar voor dagburgemeester P.J. In ieder geval is zijn cultureel doodseskader flink beschermd door A'pense politie, zoals de procureur des Konings kon ondervinden toen een paar van die Viva La Muerte's mijn adres onder elkaar doorgaven op om mijn smoel te komenslaa, omdat één ervan die zich op Wikipedia had toegevoegd aan de lijst van wereldberoemde bipolairen, daar na mijn informatie over het kunstenaarsschap van dat onbenul daar verwijderd werd. Marsraker noemt Vitalski hem blijkbaar: wel mij nog liever een Marsmannetje hoor. Daar valt misschien nog kaart mee te spelen!

Basilius van Zeverkonten-de Pravda zei

Niet dat u de mensen van angeltjes, die een uitgesproken VB-profiel hebben waarvan u aan zichzelf verplicht bent het zonder nadenken of tegenspraak (en zonder Voltaire) weerzinwekkend te vinden, per se sympathiek moet gaan vinden, maar bepaalde analyses die ik ze zie maken reveleren, zoals de uwe, iets van de werkelijkheid en de wereld waarin wij leven, denk ik, die u tot op zekere hoogte ook kunt en bovendien misschien zelfs wil gezien hebben. Neem nou dit artikel: http://blog.seniorennet.be/angeltjes/archief.php?ID=290237 of http://blog.seniorennet.be/angeltjes/archief.php?ID=290512

Het betreft hier ook een mooie beschrijving van het milieu en de achtergrond van mensen als Jacinta of Jos Stassen (die van het Engelstalig onderwijs dat niet voor arbeiderskinderen bedoeld is); diegenen dus die mij door een Joodse kampoverlevende die nu ook baron is, een keer zijn omschreven als groene 'fascisten'. Maar waarschijnlijk zult u weer even alles moet laten bezinken, nadat u mij de huid vol stront hebt volgescholden.

de zus van Van Zeverkonten-de Pravda zei

Wat zal het worden, wanneer psychiatrische patiënten die zelfs uitdrukkelijk géén euthanasie willen, toch door Groen-Links daartoe worden gedwongen omdat ze geen ziekte-inzicht hebben? Och nee, ik was het weer vergeten: shot Haloperidol en ze willen niets anders meer ... Ben ik dom zeg ... En nog zo groen achter mijn oren ...

Politie Antwerpen undercover zei

Wij hebben smaak.