maandag 23 maart 2009

Een goede maatregel ...

'Band met de gemeente' bepaalt wie bouwgrond mag kopen!

Mooi. Zo blijft wie zich vereenzelvigt met zijn/haar Bloed & Bodem, aan die Bodem gebonden, als lijfeigenen aan hun grond gebonden. En aan hun bekrompenheid. Ach, al dat pettibourgeois volk dat alleen maar denkt aan een eigen huis op een eigen lapje grond en voor een lening afhankelijk is van "bankiers". Hopelijk staan binnen 5 jaar niet, zoals in de USA, al die huizen "For sale!"

Wie verstand heeft, gaat huren in de stad. Vlaanderen blijft een plattelandsstreek in een wereld waarin stilaan tweederden in grote steden woont. En daar tot de Jaren des Verstands komt. Vlaanderen: une connerie!

13 opmerkingen:

Basilius van Zeverkonten-de Pravda zei

Mijnheer Rosseel. Gaat u even kijken wie bijvoorbeeld in Crainhem/Kraainem op de lijst Union stond en wie op de lijst Open. Dan zult u zien dat de Franstaligen in Crainhem kunnen kiezen voor een lijst die bijna voor een derde bestaat uit adel! Verdedigt u het Ancien Régime? De facto wél!

Komt u mij aub niet vertellen dat een maatregel die precies bedoeld is om het klootjesvolk, het proletariaat, tegen de mateloze pretentie, arrogantie, machtswellust en het sadisme van de 'haute finance', de geblondeerde jodinnekens en de pederastische adel te beschermen, ook maar iets te maken zou hebben met Bloed & Bodem. Het betreft hier een kolonisatiepolitiek, mijnheer Rosseel, en gekoloniseerden worden ALTIJD slaven.

Het is niet verwonderlijk dat de democratisering in Vlaanderen de adel er grotendeels naar Bruxelles heeft verjaagd. Deze mensen konden niet aarden tussen Vlamingen die zich als hun gelijken begonnen te gedragen. Het is misselijk makend dat u dat op uw leeftijd nog niet hebt druven inzien of anders wil u het gewoon niet en bent u gehersenspoeld door de Franstalige 'overtuigingsargumenten', die altijd intimidatieargumenten en emotionele chantage zijn. Er is in dit land NIETS veranderd: de Übermenschen zijn Franstalig en de Üntermenschen zijn Nederlandstalig en links doet alsof zijn neus bloedt.

En de mensen komen helemaal niet in de steden wonen vanwege de multicultuur, de theaters, de musea en de vele vele culturen die hen geen bal interesseren en al evenming de rest van dat politiek correcte gezeik, maar gewoon om economische redenen. Ze willen hier armoede ontlopen of méér geld verdienen, mijnheer Rosseel. Basta.

U bent een linkse romanticus à la Lanoye, die zelfs niet eens vanuit de ivoren toren vanwaaruit hij via het raampje toch nog IETS van de werkelijkheid zou kunnen hebben gezien, maar wel degelijk vanuit 'splendid isolation', op een eiland à la Gauguin, aan dezelfde kwaal lijdt als Kruithof: die denkt zoals u hebt vastgesteld "ik heb 5.000 cd'kens met klassieke muziek en dus ben ik beter dan de arbeider die zijn geld investeert in pinten en sigaretten". Wordt volwassen!

Basilius van Zeverkonten-de Pravda zei

Oh ja en by the way: kom nu weer niet vertellen dat u beledigd wordt! Zoals Albert II ons aanmaant de Franstaligen in de Rand als een VERRIJKING te zien, zou u deze vermeende beledigingen als het bewijs kunnen zien dat u - in ongenade gevallen bij uw gelijken - er kennelijk nog toe doet, zij het bij representanten van het klootjesvolk.

de zus van Basilius zei

Mensen die arm zijn, zijn niet mobiel. Wil u de armen Vlaams-Brabant uitjagen, om plaats te maken voor de noblesse, de haute finance en de geblondeerde jodinnekens?

Anoniem zei

Op deze inteelterige maatregel van de Vlaamse regering lees ik op ontelbare blogs niets anders dan kritiek.

Hoe kan het dan dat de blijkbaar kritiek-selectieve Vlaamse pers ons daar enkel "en passant" melding van maakt en dan verder naar de orde van de dag overgaat? Alsof er niets bijzonders aan deze beslissing op te merken is.

Vlaanderen waar uitsluitend Vlamingen thuis zijn...

eric rosseel zei

Het gaat niet om bescherming van "armen" maar om zuiverheid vh ras ! Vlaams-Brabant mag voor mijn part onderstromen, en liefst zo snel mogelijk

eric rosseel zei

Craynem of Craaienem: mag voor mijn part de pot op. En Nederlands heb ik in Vlaams-Brabant zelden gehoord, ook geenWest-Vlaams waar ik nog sympa voor zou opgebracht hebben. Die streek rond Brussel is vgl met West-Vlaanderen gewoon achterlijk: zie maar es de CD&V'er daar in Gooik of zo: alleen zijn gezicht al.

Anoniem zei

Infaam gedrag van Basilius, vreemd dat dit hier op deze blog toegelaten is.
Misschien ter illustratie tot welke mensonterende laagten men wel kan zakken.

Ik zou Basilius graag eens zijn uitleg zien gaan doen bij de verpauperde Waalse "Übermensh" in de buurt van Charleroi.
Ik denk dat de vetgemeste Vlaamse en zelfverklaarde üntermensch daar niet op veel bijval zou moeten rekenen...

eric rosseel zei

Basilius' antwoord zal uiteraard cliché zijn : PS-staat. Ik aanvaard alle reacties op mijn blog onder 2 voorwaarden:
1. ze moeten betrekking heb op het stuk of op mijn blog in 't algemeen
2. mensen die willen schelden, wenden zich tot de "bende vanVitalski" met als woordvoerder superartiest/supergeesteszieke/superboeddhist/superdichter Kristo de Marsraker (op Google)

Basilius van Zeverkonten-de Pravda zei

Basilius zijn antwoord is niet cliché, mijnheer Rosssel: als je bijna wordt opgesloten in een psychiatrische instelling omdat een Vlamingenhatende "psychiateresse" géén Nederlands wil verstaan hebben (één van vele weerzinwekkende wederwaardigheden van een Brusselse Nederlandstalige die wil geloven dat we allemaal Belgen zijn en dus rustig in het Nederlands denkt te mogen praten met wie dan ook van zijn landgenoten), dan geloof je niet louter in de PS-staat maar in de Francofonia-staat.

En die staat weet ik tot alles in staat te zijn. In menig menig menig opzicht nog ergere dingen dan de stoutigheden van de Broederkens van Liefde. De katholieke zuil is in elk geval nog niet aan de euthanasie van psychiatrische patiënten toe.

Naar het schijnt fungeren we als pilootland en wordt bij ons van alles uitgetest: homohuwelijk en zo en dit kan er dus nog bij. Ik verdenk de bedenkers van het homohuwelijk er zelfs van niet van homo's te houden. Ik zou maar opletten: een graadje te veel vrijzinnigheid en we komen in een staat terecht die nog verder gaat dan wat Hitler wou en die wel degelijk door een uitverkoren volk wordt bestuurd, maar dan een ander dan dat wat Hitler voor ogen had.

eric rosseel zei

Ik vrees dat je dit dan wat verdiend hebt. Ik heb als Vlaming in ieder geval daarmee in Brugman noch in Sint-Pieters ooit last gehad (Erasmus ken ik niet; maar ik zou als Franstalige ook niet naar de psychatrie van het UZ-Brussel gaan, ook niet als Vlaming overigens, ik word onmiddellijk gecolloceerd en gefolterd).

Basilius van Zeverkonten-de Pravda zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
eric rosseel zei

OK, maar nu mag u wel eens iets anders zeggen. Eén keer is grappig, maar hier aan entrisme doen is toch ook weer teveel gevraagd. Er is nergens een stuk vanmij in Strombeek gebleven, dat er ook een blogje op nahoudt en u misschien graag zal ontvangen?

Anoniem zei

Een discussie van niveau! Mooi zo!