woensdag 18 maart 2009

Phara nodigt "Onwetenden" uit als Expert

.

Gisteren niet bepaald 'n geslaagde Phara. Patrick De Witte, woordvoerder van SKEPP - Studiekring Kritische Evaluatie Pseudowetenschap en het Paranormale, die niet weet of sollicitatie met hersenscans pseudo is: "ik ken dat specifiek geval niet", maar toch vindt hij: "het ruikt naar onzin", waarbij hij meteen zelf een kwak is die noch de Waarheid noch de Mythes van hersenscans kent. De dag voordien zat er ook al een "onwetende expert" in Phara: prof. psychiatrie De Wachter die uitleg moest geven over de Oostenrijkse superincestpleger Fritzl: "Ik ken dat specifiek geval niet". Die "onwetenden" krijgen dan misschien 100 euro of zo om te zeggen: "ik ken dat specifiek geval niet". Geef ons dat geld terug zoals de AIG-beheerders in de US hun bonus moeten terugbetalen. (Phara laat ons met aandrang weten dat haar gasten geen euro ontvangen voor hun bijdrage, alleen een goede fles wijn; maar "men" zegt ons dat Phara zelf bitter weinig te zeggen heeft over het reilen en zeilen op Phara. Maar OK: ze krijgen dus niet eens een verplaatsingsvergoeding.) En nog super-Phara de Aguirre noch Lieven Van Gils die zeggen: "Wat kom je hier dan doen als je je zelf nu plots, nadat je uitbetaald bent, een onwetende noemt?" Een schande! Ik ben als ex-SKEPP-er uiteraard à la De Witte heel "boos" dat mensen als Patrick De Witte die, zoals hij zelf zei op het tv-journaal, "beter zouden moeten weten", ons met zo'n kwak naar bed sturen.

SKEPP verdient zelf de skeptische put. SKEPP-goeroe prof. Willem Betz schreef destijds en herhaalde dat op aanvraag nadrukkelijk op z'n forum: "Als arts zou ik nooit mijn rug keren aan een psychoticus." Een arts hoort nochtans te weten dat psychotici, als ze al gewelddadig zijn (ze zijn dat gemiddeld eigenlijk niet echt meer dan"gewone mensen"), in de borst steken en niet de lafheid vertonen te wachten tot iemand zich omdraait en hem/haar dan in de rug te steken! Zoals universiteitsprofessoren doorgaans wel doen. Ik voegde deze info over prof. Betz even toe aan zijn Wikipedia-pagina en deze supplementaire info heeft toch een dikke maand stand gehouden.

Omwille van mijn bemerking toen op het SKEPP-forum heeft SKEPP dan wat over mij in elkaar geflanst en me geband: zie Google "Eric Rosseel", waarop ik uiteraard niet kon antwoorden. Och God, het bevestigt het imago dat ik al jaren bewust rond me wil creëren en de mensen die me kennen lachen zich een kriek (alleen Paus Benedictus XVI laat vanuit Kameroen een woord van afkeer horen over mijn krachtpatserijen). Prof. Betz mag blij zijn dat ik destijds niet tegen de oprichting van zijn Centrum Huisartsengeneeskunde op de VUB heb geageerd. Want bijzonder veel is daar niet gepresteerd. Betz kwam liever op tv bij Goedele of met veel tamtam wat slangengif slikken.
.

4 opmerkingen:

Patrick zei

Beste Eric,
U verwijt me niets te willen zeggen over die hersenscans. Ik zal u een geheim verklappen: het is verstandig om - zoals ik bij Phara heb gedaan - zijn mond te houden over dingen waarover men niet voldoende is geïnformeerd. Dat is een gratis tip.

Vooral dat 'gratis' is kennelijk heel erg belangrijk voor u, aangezien u zich druk maakt over de vergoeding die gasten bij Phara krijgen. Wel, ik kan u zeggen: die bedraagt welgeteld 0 euro. Zo, nu bent u goed geïnformeerd én u krijgt in één ruk een unieke kans om uw mond te houden over dingen waar u duidelijk geen sikkepit van af weet. Ik zou ze grijpen, als ik u was. Maar dat ben ik gelukkig niet.
Nog een rustig en probleemloos leven gewenst.
Uw (pdw)

eric rosseel zei

ik blijf ook liever Eric Rosseel dan Patrick De Witte of een andere SKEPP-er fanaat. En tja: dat is het: waarom bent u daar wanneer u over niets voldoende informatie hebt om u over uit te spreken. En 0euro, ja: uiteraard. Ik werk ook soms voor nul euro. Sorry dus: maar mijn VRT-informanten hebben daar een andere mening over. Ik concludeer dus dat ze liegen. Ik zal ze zo snel mogelijk aan de tand voelen.

eric rosseel zei

Alsof niet van vooraf afgesproken was, dat die hersenscans zouden getoond worden. Ik zal die dame die bij "Phara" de lakens uitdeelt nog eens bellen.

Anoniem zei

Is Phara geen kind van zo'n politieke vluchteling die hier in het genereuze Vlaanderen onderdak heeft gevonden omdat het er in Spanje erg aan toeging? Gedamme, dat mens werkt hier aan een type maatschappij dat het falangisme in een modernere, hippere versie wil introduceren. En het is paars dat het ons verkoopt.