woensdag 25 maart 2009

Zeldzame Lichtdrukmalen van Rosseel ...

.
Zeldzaam zijn de foto's van Eric Rosseel. Er moet een oude bekende als Aagje Vos aan te pas komen die eens in Brussel/Bruxelles/Brussels neerdaalt à la recherche du temps perdu voordat de aftakeling van deze grote meneer op lichtdrukmalen wordt vastgelegd. Morgen wordt hij trouwens ontvangen door de Brusselse minister-president. Nee, nee, hij gaat niet op de verkiezingslijst staan. Ik word schepen van Poolse Cultuur, want er zijn omzeggens evenveel Polen als Vlamingen in Saint-Gillis: de minister-president is nl. ook burgemeester van Sint-Gillis. Misschien moet ik straks vaststellen dat hij ook directeur is van het gevang van Sint-Gillis: hij woont daar in ieder geval in de buurt.

Ik vroeg hem een maand geleden die sirène te laten afschaffen waarmee tussen 7u30 en 8u ook de kleinste kruimeldieven van het gevang door de drukte van Sint-Gillis naar de rechtbank van het Justitiepaleis op het Poelaertplein worden geloodst. Ik kan daar tegen,maar het haar van mijn katten valt er van uit.
"Juist," zei hij, "ik heb d'r ook last van. Maar de minister van Justitie krijgt het blijkbaar niet gedaan van de magistraten."
Wellicht heeft Charles Picqué nu bij minister Stefaan De Clerck gedreigd hebben dat Rosseel een overdosis antidepressiva zou nemen en naar Kortrijk zou afzakken om daar in het rusthuis Daglichtdal een slachtpartij aan te richten. In ieder geval er is nu alleen nog sirène als er een terrorist of een Louis XVI naar het Justitiepaleis moet worden begeleid. En dit is sinds 15 februari niet meer gebeurd.

Voila, hier zijn ze dan: een reeks van 5 foto's. Er waren er eigenlijk 4.286 maar Aagje is pas sinds dit weekend aan het wennen aan Fotoshop en dus zijn de meeste eicellen onbevrucht het toilet ingedoken. De 4de foto vind ik het meest geslaagd: daar ben ik tenminste glad geschoren.


Logisch ook dat ik er op de laatste foto het oudst uitzie. Een beetje zoals Wannes van de Velde, een uur voor zijn dood.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Camel bogot, je leek me meer een Belga man. Belga-rood wel te verstaan hé.

de zus van Van Zeverkonten-de Pravda zei

Eigenlijk zouden we liever foto's zien van toen u nog jong en aantrekkelijk was. Liefst naaktfoto's. Hebt u die ook?

Ben Willems zei

Ach Eic, ik vind oude gebouwen ook de mooiste gebouwen. Leuk om nog eens een recente foto van u te zien, hou er wel in het vervolg een krant voor, want dat fotoshopgedoe is niet te vertrouwen.