donderdag 26 maart 2009

VVBVW !?

.
[De Torhoutse Bode, 27 maart.
Van uw correspondent Pieter De Coninck,
bericht bijgewerkt om 22u34]

In het achterzaaltje van Café-Afspanning Excelsior in Moeskroen, net over de met camera's bewaakte taalgrens, heeft gisterenavond, onder politiebescherming, de Vlaamse Vereniging ter Bevordering van de Volkswoede VVBVW zich aan de pers voorgesteld.

De VVBVW zegt in een mededeling "een brede beweging te willen zijn, die zich richt tot alle lagen van de bevolking, ook de allerkleinsten". Verder stelt de VVBVW dat ze "noch links noch rechts is, maar ook niet averechts". De VVBVW beweert gesprekken te hebben aangeknoopt met het ganse spectrum van waarachtige volksverenigingen, gaande van de Bond van AMADA-gepensioneerden tot de Niet-Geaborteerde Kinderen van Were Di en Voorpost.

Terloops ging de "voorganger" van de VVBVW, Jan Breydelszoon, in op de actualiteit en maakte bekend een protestnota te hebben overgemaakt aan Frank Deboosere omwille van het slechte weer tijdens de wielerkoers Dwars door Vlaanderen van gisteren. De VVBVW stelt dat dergelijke manifestaties alleen maar "kankerbevorderend" zijn en eist dat Frank Deboosere als voorzitter van Kom op tegen Kanker "persoonlijk het dossier naar zich toetrekt" naar het voorbeeld van eerste-minister van Herman Van Rompuy die er wél in geslaagd is het al jaren geblokkeerde probleem van de "vreemde wolken die boven het land samentrekken" eindelijk op te lossen: "Wat Federaal goed doet, moet Vlaanderen nog beter kunnen!"

Na de persconferentie hebben leden van de VVBVW symbolisch hun woede gekoeld op een bank in het stadspark. Morgen komt bankier Lippens zelf aan de beurt, schamperde één der relschoppers. De politie greep niet in maar gaf aan "waakzaam te zullen blijven".
.

2 opmerkingen:

cedille zei

Krijgen we na de aanval op de bank in het park (en de echte bankier) ook een aanval op de zetels in het parlement?

de zeggenschap zei

Zullen we daar met ons allen een mooi partijtje van maken, dan kunnen we na 7 juni meteen de rimboe in voor een stevige armworsteling?