vrijdag 20 maart 2009

Ça continue ...

.
Belga: 14 uur

Tien gewonden na schietpartij aan Franse kleuterschool


Een man [later op de dag bleek het om een 17-jarige jonge man te gaan] heeft in het centrum van Lyon met een luchtkarabijn geschoten op jonge moeders die aan een kleuterschool stonden te wachten om hun kleuters op te halen. Tien mensen raakten daarbij lichtgewond, meldt de politie. Onder hen zeker drie moeders. De man, gewapend met twee geweren waaronder een jachtgeweer, schoot op de moeders in een park nabij de kleuterschool. Na zijn daad sloeg hij op de vlucht. Geen enkele van de slachtoffers moest in het ziekenhuis opgenomen worden. (belga/vsv)

Belga 19u15:

Nieuw schooldrama op het nippertje vermeden in Norfolk.

Attleborough High School

Bijna was er weer een schooldrama gebeurd, deze keer in Norfolk, Groot-Brittannië.
Een alerte student uit Winnipeg heeft ervoor gezorgd het drama niet doorging. Dat melden de Canadase nieuwsmedia CBC en CTV.

"De klootzakken zullen boeten"

JP Neufeld (21) ontdekte per toeval een alarmerende post op een chatforum. Een Britse zestienjarige had daar melding gemaakt van zijn plannen om een vuurbom te laten ontploffen in zijn school. "Om 11h 30 gaat het gebeuren. Ik zal mijn school aanvallen met een brandbom en andere vormen van geweld. Die klootzakken zullen boeten!"

Politie

De student nam de dreiging serieus, en alarmeerde de Britse politie na snel het nummer via het internet te hebben opgezocht. Ook die aarzelde geen seconde en trok naar de school. Binnen het uur hadden ze de tiener gevonden en gearresteerd.

Mes en vuur

De zestienjarige T.B. bleek zijn dreiging niet voor de grap te hebben gemaakt. Hij droeg een mes, lucifers en een bus brandstof. De tiener werd gearresteerd op verdenking van criminele dreiging en het dragen van een wapen. Ondertussen werd ook zijn computer in beslag genomen. Het dreigement stond op een technologiewebsite genaamd newsgrounds.com.
"Eerst leek het dreigement niet serieus. Maar door de boodschap en de afbeelding van een jerrycan begon ik te twijfelen. Je doet zoiets namelijk niet zomaar," verklaart Neufeld. Hij zocht het nummer van de Britse politie op en alarmeerde hen. Hij stuurde hen de link vanop het forum en de politie slaagde er in meer informatie te weten te komen en de school te identificeren.

Dankbaar

Het gaat om de Attleborough High School in Norfolk, een stadje 170 kilometer ten noorden van Londen. De school telt zo'n 950 studenten. Het is niet moeilijk voor te stellen dat er veel slachtoffers konden gevallen zijn.
Schoolhoofd Stuart Bailey is de 21-jarige Canadees dankbaar voor zijn snelle optreden. "Zo konden we hem stoppen voor hij de school betrad."

Winninden

Het dreigement komt maar een goede week na het drama op een school in Duitsland, waar 15 mensen de dood vonden. Vandaag nog raakten in Frankrijk 8 mensen lichtgewond toen iemand met een karabijn begon te schietenin de buurt van een school.

(Het Laatste Nieuws - Montréal/edp)

*************

Wij geven geen enkele commentaar meer. Als u het nu nog niet begrepen hebt.

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Denkt u dat pesterijen op school, en er bestaan naar verluidt modes op sommige scholen en niet alleen in de VSA, om er iemand uit te pikken en die dan consequent te pesten (naar verluidt doen daar zelfs leerkrachten aan mee), niet net zo goed een oorzaak kunnen zijn van deze wraakacties als de psychotisch makende medicatie voor ADHD of andere vermeende problemen (naar het schijnt hebben sommige mensen er een probleem mee dat kinderen geen wandelende takken blijken te zijn, maar wel degelijk beweeglijke zoogdieren die nog altijd een beetje van tak tot tak zouden willen springen, in plaats van er een te worden).

eric rosseel zei

We hebben nooit gezegd dat U ongelijk hebt. Bekijk ons profiel van de daders in 5 of 6 punten. Daar gaat één over medicatie. Als we die benadrukken (ik veel minder dan apotheker Ferand Haesbrouck, maar ik sluit me volmondig bij hem aan), is het omdat men, zowel pers, politiek, gerecht en politien en mensen zoals uzelve WEIGEREN dat maar even te verifiëren. Wij hebben op 24 januari in onze brieven aan de bevoegde ministers alleen gevraagd: "Wilt u ook even onderzoeken of ..." We weten nu allerlei onzin over Kim De G.; dat hij medicijnen gebruikte ergens tussen zij 15de en 18de én als hij in het gevang zat. Maar over de periode daartussen zwijgt iereeen: niemand ontkent, of zegt iets bevestigend. Men ZWIJGT. Laat ons toe dit verdacht te vinden. Complot: ik weet het niet. Soms denk ik ja, soms denk ik: het is veel ingewikkelder, complexer en subtieler. Over elk bericht mbt Kim DG of Tim Kretschmer e.d. kan ik een boek schrijven van 100 blze; indien ik de tijd had. Trouwens ik heb dit in 2006 allemaal reeds geschreven en dit was leesbaar op mijn blog toen. Of op de blog van het Netwerk Psychiatrie & Samenleving. Maar U noemt uw naam niet: dus ik kan het niet toesturen. En u beschuldigt ons van vooringenomenheid: ok, maar we verzwijgen dan tenminste onze naam niet. Men kan ons ter verantwoording roepen. Wij komen op 11 sept. voor de Rechtbank van 1ste Aanleg wegens laste ren eerroof aan één van die alwetende psychiaters. Zijn advocaat schrijft de rechter (!!) en onze advocaat en da alles wat we schrijven "niet onwaar" is (leugens verspreiden, RIZIV oplichten, boeken verzinnen en voorstellen als wetenschap, "fascist" zijn): alleen onze" toon" zou lasteren zijn. Het schijnt dat laster idd niet over de waarheid gaat van wat je schrijft maar over de "toon". Politici bv. kunnen je niet lasteren (zoals bv. Hugo Camps om de 2 dagen doet op de 1ste pagina van De Morgen). Want kiezen voor dat beroep is jezelf verlagen tot een eer van 0%. Dus kan je als politicus niet van je eer beroofd.

cedille zei

Het gaat zelfs niet alleen om die dolle schietpartijen. Er zij andere wrede dingen die gebeuren de laatste tijd waarbij er telkens toevallig ??? ook sprake is van antidepressiva.
Of kan je het nog normaal noemen dat een jongeman zijn moeder begint op te eten ?
Of dat een vrouw van rond de 60 zich zelfmoord door zich van oor tot oor de keel over te snijden?

Anoniem zei

Op welke planeet leven jullie?
Net alsof het pas onlangs is dat er extreem geweld gebruikt wordt door jongeren. Charles Manson en zijn kliek vergeten?
De daden gruwelijker en door vrouwen gepleegd.
Welk specimen is achterlijker de anoniem of de cedille zonder c.
Eosseel je wordt oud, je slikt alles als zoete koek!
Je had toch hersens, gebruik ze.
CH. V.

Anoniem zei

Geachte heer Rosseel.

Het is uit luiheid dat ik anoniem post. Maar ik beloof betering, mits Risperdal, Zyprexa, Haloperidol en Dirk-Verhofstadliteratuur.

U hebt mij verkeerd begrepen indien u mij in het rijtje plaatst van pers, politiek, gerecht en politie. Ik heb met deze behoudsgezinde instituten niet veel van doen en sta vrijwel achter al de stellingen en bevindingen die ik hier van u lees over de psychiatrie. Ik ben ook geen broeder of collega die komt afrekenen. Ik ben gewoon geïntrigeerd door uw blog en uitlatingen en probeer nog meer interessants te weten te komen door een beetje uit te lokken.

Ik wou gewoon de vraag stellen of er niet meer aan de hand is dan de medicatie alleen die het een en ander teweegbrengt, en ik had zelf wel het een en ander in gedachten, maar of wat ik denk juist is... ?

Dat u de 'toon' van uw uitlatingen wordt verweten, is wel merkwaardig, zoals ook dat u zich uitgerekend op 9/11 voor de Rechtbank van Eerste Aanleg moet verantwoorden. Een bewust mopje bij een afrekening onder broeders? Dat u het gevaar loopt een veroordeling op te lopen omdat iemand uw woordkeuze minder gelukkig vindt, terwijl die als ik het goed begrepen heb wel erkent dat u het bij het rechte eind hebt... Mijn intuïtie geeft mij in dat het weer een nieuwe stap betreft in de afbouw van de rechtszekerheid van de burger als van iemand erkend wordt dat hij de waarheid zegt maar dat de toon waarop hij dat zegt niet bevalt en goed is voor een veroordeling.

Stilaan meer zicht krijgend op de machtsmechanismen, kan ik mij voorstellen dat u ook door een welwillend gerecht nog vanwege die 'toon' veroordeeld zult worden ook, net zoals de heer Frank Vanhecke z'n parlementaire onschendbaarheid heeft zien worden opgeheven omdat ergens iemand in een krantje geschreven heeft dat een allochtoon iets mispeuterd heeft waar dat ook juist was maar niet officieel geweten mocht zijn dat het een allochtoon was. Men moet niet extreem-rechts zijn, noch Vlaams-nationalistisch, om meer sympathie op te brengen voor diegenen die buiten de redactionele bescherming van de verschillende Pravda-kranten in Vlaanderen het vrije woord verdedigen waar dat woord bovendien meer de waarheid onthult dan de pers daartoe bereid is, dan voor het eindeloze en sadistische machtmisbruik van een vrijmetselarij die meent de democratie te lijf te moeten gaan om de eigen uitvalspositie en dikkenekkerij veilig te stellen (en om geen andere reden) in naam van precies datgene wat zij aan het ondermijnen zijn: de vrijheid, de rechtsstaat, etc.

We evolueren alweer naar het Ancien Régime, en de willekeur die toen heerste is nu "l'apanage" van diegenen die het Nouveau Régime uitmaken; het Nouveau Régime dat het oude heeft proberen te verjagen, er een tijdlang mee op kosten van de burger heeft gevegeteerd en potverteerd, door de plundering van de middenklasse is gegroeid, en nu alle lakens volledig naar zich toetrekt.

Ik wil nog een keer benadrukken dat ik voor uw persoon en uw moed een grenzeloos en vrijwel onredelijk respect heb. Misschien breng ik het nog een keer zo ver explosieven aan te brengen in de gevangenis waar u wordt opgesloten, teneinde u te bevrijden, want het kafkaïaanse amusement van de broeders van haat kent geen grenzen. Deze broeders van haat doen niet onder voor de broederkens van liefde en hun psychiatrische instellingen

eric rosseel zei

Er is zeker meer aan de hand dan de medicatie alleen: zoals waarom worden al deze pillen genomen. Ook dat is niet zo simpel. Men zou kunnen zeggen: omdat ze voorgeschrevgen worden en de mensen doen wat de arts zegt. (Volgens "peilingen" die in dit geval als het om eenniet delicaat onderwerp gaat "studies" worden genoemd, geniet de arts eenvertrouwen bij 96% vd mensen, terwijl bv. een journalist maar 52 en een politicus, zelfs uwen Van Hecke, maar 36%.) Nee, het is allemaal niet zo simpel. En daarom hou er even mee op, met daar altijd uw Vlaams-nationalistisme en uw francophobie bij te sleuren: je suis un citoyen francophone. Eerst en vooral beledigt u me constant, secundo: doet Van Hecke hier niets ter zake.
Btw: ik chekte even: het proces is op 7 sept niet op 11. En met deze zaak hebben de broedersniets te maken, tenzij u de Broeders vanLiefde bedoelt. Maar Kortenberg, de twee nonnetjes, die daar officieel en prkatisch nog de baas zijn, horen geloof ik niet bij de Broeders van Liefde.
Rector Van Camp heb ik pas later op de vingers getikt.

eric rosseel zei

CH. V: hoe gebruik ik hersens die ik "had" en dus niet meer "heb". Trouwens, ik gebruikte toen ook nooit mijn hersens op bevel (zoals "aanvraag", "verzoek", etc).

Johannes Stephanus Bartholomeus van Zeverkonten zei

Geachte heer Rosseel,

De helft van mijn familie is Franstalig. Ik ontken niet francofoob te zijn en begrijp daarom waarom kampoverlevenden germanofoob zijn. Of hoe ontstaat anders een fobie? Ik doe niet mee aan het spelletje waarbij mensen zich opeens solidair verklaren met iets wat ze zelf niet zijn ("toesj pa a moon pot") door voor te wenden het wel te zijn. Als ik iemand die iets anders is dan wat ik ben, zie beledigd worden en diens verdediging wil opnemen, voel ik er in niet de behoefte toe om voor te wenden dat IK joods zou zijn, of moslim, of katholiek, of dit of dat. Ik vind dat zeer aanmatigend. Ik heb nog voldoende fatsoen en zelfrespect om mij uit te geven voor wie ik ben: een 1/8ste Waal (de overige 7/8sten doen er in dit land niet toe en vermeld ik dus niet).

De context van de bezetting van Noorwegen is er niet om het nog fatsoenlijk en subversief te doen overkomen wanneer we opeens allemaal een gele ster zouden dragen omdat mogelijk Mossadtypetjes of AEL'ers anti-zionistische chassidiem in Antwerpen verrot slaan. Ik zou bijna zo cynisch durven zijn te beweren dat iemand die links is en het proletariaat een goed hart toedraagt, tegenwoordig beter provocatief de swastika zou dragen, zoals eertijds de koning van Noorwegen de davidsster. Maar dat zal u ook weer willen lezen zoals u het gelezen wil hebben en ik geef u dus nu de kans om met geveinsde morele verontwaardiging te scoren bij wie niet marginaal is.

Dat 'niet gelezen willen hebben' blijkt overigens weer uit uw fobische uitval naar 'uwen Van Hecke'. Deze mijnheer is absoluut van zichzelf en niet van mij. Ik vrees in mijzelf onverbeterlijke egalitarist te moeten herkennen; hetgeen vooral steekt in de omgang met mensen die in de maatschappelijk hiërarchie hoger staan dan ik. En hoewel ik al beproefd heb mensen te behandelen alsof ze 'van mij' zijn, heb ik moeten ervaren dat deze levenshouding mij geenszins ligt. Er is ook nogal wat verantwoordelijkheid gemoeid met het runnen van een kippenren, een harem of een slavenplantage. En dus behandel ik mensen liever als mijn gelijke. Ook die mensen met wie ik het oneens ben, maar die mij toch op een beschaafde manier tegenspreken.

eric rosseel zei

OK. "Yankees Go Home!" vond ik in 1968 al even verachterlijk als "Walen buiten!" of "Juden raus"! Ik zag toen en nu geen verschil en heb dat ook als "linkse" nooit geroepen.

Anoniem zei

Ach arme... In een kooi kruipen en daar dan subversief doen... De klitoris beffen van Madame Sarah Goldstein-von Liposcuksy, van Madame Gendebien-Nothomb of van Madame Cahen-Delhaye (want de trots van die vrouwen is minder groot dan die van Vlaamse vrouwen, en ze pronken dus met de naam van hun man)... En dan doen alsof je links en subversief bent, terwijl je vriend aan huis bent bij de rijken... ach arme... daar trap ik niet in hoor...

eric rosseel zei

Blijkbaar ben je er dik in getrapt! Ik heb geen enkele rijke in mijn vriendenkring: I wish I had !!! I could use a little part of their money. Ik poogde een rijke weduwe aan de haak te slaan, haar weduwschap was de moeite maar haar rijkdom beviel me geenszins !