woensdag 11 maart 2009

Dendermonde, Samson, Winnenden ...

.

Vandaag Winnenden in de buurt van Stuttgart:
17-jarige schiet 11 mensen dood, waaronder negen scholieren, in de school waar hij weggestuurd was.

Gisteren Samson, South-Alabama:
27-jarige jongeman doodt 12 personen, waaronder zijn moeder en zijn grootouders.

Hoelang blijft "men" de waarheid over Dendermonde in de doofpot stoppen? Want de waarheid kent "men", de volledige waarheid. Maar we zullen blijkbaar 50 jaar moeten wachten tot de overheidsarchieven toegankelijk zijn.

We hebben hier reeds heel wat gezegd omtrent het Dendermondse drama. Vermoedelijk zal Kim De Gelder ontoerekeningsvatbaar worden verklaard. Alle onderzoeksgegevens kunnen dan in gesloten kasten bewaard worden en het is inderdaad vermoedelijk 50 jaar wachten tot de overheidsarchieven toegankelijk worden voor historici. Ondertussen stapelen de moordpartijen en schuttersfestijnen zich verder op. Dinsdag 10 maart stak de 27-jarige Michael McLendon’s in het dorpje Kinston in South Alabama USA het huis van zijn moeder in brand (het is nog niet duidelijk of hij haar eerst ook doodschoot), maakte vier honden af en vermoordde dan in het naburig gelegen Samson zijn grootouders, twee andere familieleden en nog vijf andere personen. Daarna pleegde hij zelfmoord. In 2003 nam hij ontslag of werd hij ontslagen in het lokaal metaalbedrijfje, en het is voorlopig niet geweten wat hij sindsdien uitvoerde. Vandaag woensdag 11 maart, de dag erop dus, schoot de 17-jarige Tim Kretschmer, 16 personen dood in Winnenden en omgeving (nabij Stuttgart in Duitsland). In de technische school van Winnenden, waar hij eerder het schooljaar was weggestuurd, vermoordde hij 10 scholieren en 3 leraressen. Op zijn vlucht schoot hij nog 3 andere personen dood. Toen de politie hem wou inrekenen, werd hij in het been geschoten, waarop Tim Kretschmer zich een kogel door het hoofd joeg. Duitsland herinnert zich nog goed de schietpartij in een school in Erfurt, waarbij de 19-jarige Robert Steunhäuser 16 mensen neerschoot en 7 anderen verwondde. Daarna pleegde hij zelfmoord. Steinhäuser was enkele maanden voordien van school gestuurd, maar hield dit verborgen voor zijn ouders: hij ging zoals voorheen elke dag ’s morgens op stap en kwam ’s namiddags thuis op hetzelfde uur als vroeger toen hij nog les volgde op de school. De massamoord werd toen gelinkt aan Steinhäusers hobby: gewelddadige videogames waarvan hij de meeste op zijn pc van het Internet had gedownloaded. In Duitsland volgde dan een debat om gewelddadige videospelletjes te verbieden, een discussie die ook even aan de orde was in het geval van Hans Van Themsche. Daarna waren er in Duitsland nog twee zware incidenten, waarbij jonge schoolschutters betrokken waren en na hun schietpartij (zonder doden in beide gevallen) zelfmoord pleegden. Net zoals over Michael McLendon beschikken we over de persoon Tim K. op het moment van het schrijven van onderhavig manuscript nauwelijks over betrouwbare gegevens. De eerste berichten geven aan dat hij qua persoonlijkheid nogal wat met Kim De Gelder gemeen zou hebben: Tim Kretschmer zou een eerder teruggetrokken en onopvallend leven geleid hebben.

De daders van deze twee nieuwe zware massamoorden beantwoorden hoe dan ook op het eerste zicht aan het profiel dat we in het weekend na het Dendermondse drama overmaakten aan de bevoegde ministers, speurders, pers en politie:
1. het gaat steeds om jonge mannen (tussen minimum 15 en maximum 30 jaar);
2. ze hebben een zogezegde “verwrongen” kijk op de of op hun werkelijkheid die in verband kan gebracht worden met relatief recente frustrerende ervaringen op relationeel gebied (gezinsconflicten, afwijzing door lief of partner; betrouwbare analyses van de ontwikkeling van hun persoonlijkheid zijn niet beschikbaar want omzeggens alle daders hebben zelfmoord gepleegd of zijn door de politie doodgeschoten);
3. ze leiden een eerder teruggetrokken en weinig exuberant leven en getuigen eerder van een introverte ingesteldheid;
4. waar de zaak is nagetrokken of bekendgemaakt gebruikten ze op het moment van de feiten of tot kort ervoor antidepressiva van het SSRI-type of in minder frequente gevallen ADHD-medicijnen, in ieder geval medicijnen die op zichzelf de “verwrongen” kijk op de realiteit kunnen verklaren of in ieder geval verergeren;
5. in alle gevallen waren de moorden soms van relatief lange tijd vooraf gepland, maar in geen der gevallen is er enige kennis beschikbaar van de aanleiding die de daders tot actie deden overgaan;
6. de moorden doen zich steeds voor in relatief kleine en “rustige” stadjes van het type Dendermonde dus; onze hypothese hierover, althans voor wat betreft Kim De Gelder, kunt u horen op de Antwerpse vrije Radio Centraal: http://redactie.radiocentraal.be/Home/?p=541.

Bij deze twee nieuwe gevallen in maart dit jaar zullen mediageile maar in de grond weinig deskundige experten weer hun zeg kunnen doen en zullen de Media met allerlei ware én wilde verhalen en sensationele geruchten lezers, luisteraars en kijkers kunnen boeien. Wie écht iets te zeggen heeft, zal zwijgen, met aandrang gevraagd worden te zwijgen en in ieder geval niet gehoord worden. Ondertussen zal de omzet van de psy-industrie (van de psychiaters in enge zin tot gezinsconsulenten, slachtofferhelpers, rampjournalisten en andere lieden die zichzelf tot “expert” verklaren) nieuwe recordhoogten bereiken.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Beangstigend ! Welke richting gaan we toch maar uit ?

Anoniem zei

We gaan in elk geval de richting uit van alweer de aanwezigheid op VRT en VTM van de onvermijdelijke en niet weg te jagen advocaat "la" Jef Vermassen, die zonder kennis van zaken allerlei onzin zal komen debiteren over aangelegenheden waarover hij niets weet maar waarover hij zichzelf met zichtbaar genoegen, en daarin bijgetreden door zijn interviewer, zal horen spreken. En dan komt natuurlijk de onvermijdelijke vergelijking met Hitler die om de hoek komt kijken, een vergelijking die zou opgaan voor vele politici uit vooral Franstalige hoek in België, maar nu uitgerekend niet voor dit soort moordenaars. Machiavellisme is ze vreemd.

eric rosseel zei

Franstalige hoek! Opletten man. Niet in taalracisme vervallen. U bedoelt vermoedelijk of Reynders of Rudy Aernoudt. Of mezelf !?

Anoniem zei

Ik zit te wachten op de feiten in punt 3.
Ach ja, waarschijnlijk wacht ik vruchteloos want de omerta van de gezamenlijke farmaceutische industrie én van de diverse justiciële apparaten én van de overgrote meerderheid van psychiaters en psychologen is het natuurlijk gevolg van een wereldwijde samenzwering. Uiteraard slaagt geen enkele journalist erin om iets van deze waarheid bloot te leggen. Ook deel van het complot? Gelukkig beschikken we over de inzet van enkele adepten van de Scientology...

eric rosseel zei

Wachten doet alle pijn verzachten !